CULTIVĂM
ÎNCREDEREA
ACORDATĂ.
PROIECT DUPĂ PROIECT.

Automatica, cel mai longeviv producător de echipamente electrice și de automatizare din România, a desfășurat lucrări din cele mai complexe în plan local și internațional. Experiența specialiștilor noștri a fost dea lungul timpului și va fi mai departe aplicată în dezvoltarea de echipamente și servicii avansate tehnologic destinate unui spectru larg de domenii de activitate. Parteneriatele cu furnizori de echipamente de top precum Siemens, Bartec, Hubbell, Phoenix Contact și mulți alții, garantează fiabilitatea, siguranța în exploatare și mai ales încrederea acordată, atribute care stau la baza oricărui proiect, produs sau serviciu oferit de Automatica.

În plan local ne mândrim cu sute de proiecte de anvergură în industrii diverse și cu parteneri puternici. Amintim doar câteva dintre acestea, lista fiind foarte bogată.

Centrale nucleare – Camera de Control Unitatea nr.1 și Unitatea nr.2 Cernavoda, Romag Drobeta Turnu Severin,

Industria energetică – Centrale termoelectrice Progresul, Sud, Bacău, Brăila, Constanța,  Centrale hidroelectrice Vidraru, Bistrița, Portile de Fier,

Industria minieră – CNL Oltenia,

Siderurgie – ArcelorMittal, CS Hunedoara, Tepro,

Industrie chimică – Danubiana, Policolor, Borzești, Romcarbon, Nitramonia,

Industrie petrochimică – Petrom, Shell, Petrotel,

Transporturi – Aeroportul International Otopeni, Metrorex, RATB, Petrotrans, ROCAR, Romtrans

Industria constructoare de mașini – Automobile Dacia, UNIO, WTS,

Industria de echipamente mecanice – Faur, Griro, Șantierul naval Daewoo,

Agricultură – Avicola Brașov, Silotrans Constanța, Sirexim Slatina,

Echipamente de construcții – Arcom, Trustul Carpați, Jandarmerie, SRI, Administrația Prezidențială,

Industria alimentară – Gourmet, Salcom, Ulvex, European Drinks, Ultex,

Materiale de construcții – Cedru & Melon, Lafarge Ciment, Elpreco, Holcim.

În paralel cu inovațiile tehnologice destinate industriilor din piața internă, o atenție deosebită a fost acordată piețelor de peste graniță. Efortul susținut de promovare a produselor Automatica și mai ales reușita proiectelor implementate, au generat solicitări însemnate pentru export, brandu-ul și produsele Automatica ajungând în peste 30 de țări, pe 5 continente la sute de clienți. Fiabilitatea soluțiilor oferite, calitatea, garanția și suportul tehnic profesionist au creat din Automatica un partener de încredere, fiind invitată constant să se implice in noi proiecte inedite sau sa le dezvolte mai departe pe cele finalizate prin solutii de upgrade și/sau extindere a capacitătlor existente.

O pondere foarte importantă din exporturi au avut tablourile electrice de distribuție joasă tensiune produse sub licența Siemens și celulele de medie tensiune de 7,2kV, 12kV sau 24kV marca proprie Automatica. Aceste sunt regăsite în industrii din cele mai diverse: rafinare, termoficare, hidrocentrale, minerit, construcții, stații de transformare, siderurgie, chimică, agricultură, etc., în cele mai îndepartate locuri din lume. Însa nu trebuie neglijate nici alte produse precum camerele de comandă și control, confecțiile metalice, sistemele de dozare și cântărire sau containerele si sheltere pentru echipamente, unele dintre acestea fiind insoțite de soluții de automatizare sau integrate în sisteme tip SCADA.

Automatica a fost primul producător din România care între anii ‘87-’92 a proiectat şi executat primul sistem complex SCADA, pentru Fabrica de pelete de la combinatul minier Krivoi Rog (fosta URSS, astăzi Ucraina).

Puteți consulta, parțial, lista noastră de referințe, aici.

Cu un know-how acumulat în 60 de ani de experiență în proiecte naționale și externe, Automatica SA reprezintă un partener de încredere pentru clienții din cele mai diverse domenii. Echipa Automatica a dezvoltat și implementat proiecte de o complexitate tehnologică deosebită. O pondere importantă în total producție o au soluțiile customizate, concepute în functie de cerintele specifice ale clientului. Acestea sunt dezvoltate de echipe multidisciplinare cu specializări în domeniile electric, mecanic, automatizări, programare software și altele.

La multi ani, Automatica!

Shelter analizor pentru industria petrochimică - 2019
Tablou de distribuție, comandă și control, centrală termoelectrică - 2019
Industria minieră, tablou electric de utilități - 2020
Cântărirea de mare precizie a materialelor transportate
Noua generație de confecții metalice Automatica